lørdag 2. mars 2013

1 Kong 18, 27-29 Å gå rundt det rette alteret

Herrens profet Elia og Baal-profetane bygde kvart sitt alter. Ball-profetane brukte mesteparten av dagen på å påkalle guden sin. Ingenting skjedde. Men då Elia ropte til Gud: "Herre, svar meg!", for eld frå himmelen og brente opp både offerkjøtet, veden og vatnet dei hadde aust oppå. Folket kasta seg ned med anletet mot bakken fordi dei skjønte at Herren er Gud.

For mennesket er det om å gjere å gå rundt det rette alteret. Tidt let me oss leie rundt andre gudealter. Men der går me forgjeves. Me kastar bort tid og krefter me kunne nytta til betre ting. I verste fall gløymer me heilt Guds alter og tilbedinga der. Me blir avgudsdyrkarar. Om ikkje til Baal, så til alt anna som dreg oss bort frå Guds rike. Det er nok av freistingar og avleiiingar som kan føre den kristne vill, er han ikkje på vakt.

Ved Guds alter går det slik til: Me vender oss til Gud i bøn, og Han svarer. Korleis svarer Han, seier du? Ved å sende Son sin, Jesus Kristus, til jorda som heimsens frelsar. Ved å sende sin Ande til alle som vil vere Guds born, for å skape tru i hjarto deira og minne dei om Guds vilje. Ved å kalle sanne profetar, prestar og predikantar til å trøyste og rettleiie menneske som søkjer fred med Gud. Men me må halde oss til det rette alteret. Då vil Gud sende eld også inn i våre liv.

1 Kong 18, 27-29
Då det hadde vorte middag, hånte Elia dei og sa: «Rop høgare! Han er då gud. Han er vel fallen i tankar, eller han har gått avsides eller er ute på reise. Kanskje han søv og må vakna.» Så ropa dei endå høgare og rispa seg med sverd og spyd, som dei hadde for vane, til blodet rann nedover dei. Då det leid over middag, tok dei til å tala over seg. Slik heldt dei på til den tid grødeofferet blir bore fram. Men det kom ikkje ein lyd; det var ingen som svara og ingen som ensa dei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar